ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Ο ιστότοπος, έχει σκοπό να προσφέρει βοήθεια, διδακτικό υλικό, δωρεάν χρήσιμες σημειώσεις και πληροφορίες σε σπουδαστές των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), που είτε σκοπεύουν να αποκτήσουν πτυχίο τεχνικού ηλεκτρολόγου είτε να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας έπειτα από εισαγωγικές εξετάσεις στα μαθήματα της ηλεκτροτεχνίας και των ηλεκτρικών μηχανών.

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο έρχεται να καλύψει το κενό της απουσίας εκπαιδευτικών αρχείων και θεωρητικού υλικού για σπουδαστές και καθηγητές σε θέματα εκπαίδευσης της ειδικότητας των ηλεκτρολόγων. Προσφέρει "εκπαιδευτική βοήθεια" σε διδασκόμενους και διδάσκοντες, μέσω της ανάρτησης υποστηρικτικού διδακτικού υλικού, όπως λυμένες ασκήσεις, σχολικά βιβλία, βασική θεωρία και τυπολόγια για την λύση των ασκήσεων αλλά και συγκέντρωση των τύπων της θεωρίας, διαγωνίσματα προς λύση για εξάσκηση, κριτήρια αξιολόγησης και λυμένα όλα τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων στην ηλεκτροτεχνία και τις ηλεκτρικές μηχανές.

Επίσης, για τους σπουδαστές-μαθητές υπάρχει πολύτιμο υλικό, το οποίο αφορά μαθήματα και εργαστήρια τα οποία διδάσκονται στα τεχνικά σχολεία και σχολές της χώρας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι (τεχνίτες - ηλεκτρολόγοι) να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω της προβολής των ηλεκτρονικών αρχείων. Μεγάλο μέρος του αναρτημένου υλικού έχει δοθεί ήδη σε σπουδαστές των αντίστοιχων σχολών κατά την διάρκεια παρακολούθησης μαθημάτων σε αντίστοιχες σχολικές χρονιές και βασίζεται στο περιεχόμενο, την ύλη και τις οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων ΕΠΑΛ της ειδικότητας ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμών που δίνονται κατά περιόδους και που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά από ΕΔΩ ή ΕΔΩ .

Οι υποψήφιοι ηλεκτρολόγοι για τις εισαγωγικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (του ενοποιημένου τομέα ηλεκτρολογίας-ηλεκτρονικής-αυτοματισμού) δίνουν με το νέο σύστημα, εξετάσεις πανελληνίου τύπου (με επιλογή μαθημάτων: ηλεκτροτεχνία ΙΙ, ηλεκτρικές μηχανές, έκθεση, μαθηματικά, ψηφιακά συστήματα, τεχνολογία δικτύων). Στην σελίδα των λυμένων ασκήσεων της Ηλεκτροτεχνίας, θα βρείτε αναλυτικά λυμένες όλες τις άλυτες ερωτήσεις και ασκήσεις από τα βιβλία της Ηλεκτροτεχνίας και της Ανάλυσης ηλεκτρικών κυκλωμάτων καθώς και όλα τα λυμένα θέματα από τις πανελλήνιες εξετάσεις στην ηλεκτροτεχνία 2 και τις ηλεκτρικές μηχανές καθώς και γενικότερο υποστηρικτικό υλικό για ηλεκτρολογικά θέματα.

Στο site προσφέρεται διδακτικό υλικό σε αρκετά μαθήματα τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ειδικότητα των ηλεκτρολόγων, το οποίο μπορείτε να προβάλετε από τους συνδέσμους που ακολουθούν στην σελίδα του ισοτόπου. Συγκεκριμένα

1. Για τις πανελλήνιες εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. υπάρχουν οι εξής σελίδες:


2. Επίσης για θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα υπάρχουν οι εξής σελίδες:

Τα μαθήματα μπορείτε να τα επισκεφτείτε αναλυτικά από τις τίτλους των σελίδων, πατώντας πάνω στους συνδέσμους των τίτλων.

Επίσης, υπάρχουν τα εκπαιδευτικά βοηθήματα: α) ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ β) ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ-Β Τόμος και γ) ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (ψηφιακά βιβλία, e-books, που καλύπτουν το φάσμα της διδακτέας και εξεταστέας ύλης των πανελληνίων εξετάσεων, της Γ τάξης των ΕΠΑΛ ειδικότητας ηλεκτρολόγων).

❶ Βιβλίο Ηλεκτροτεχνίας ΙΙ. Για μετάβαση πατήστε ΕΔΩ .

❷ Βιβλίο Ηλεκτροτεχνίας ΙΙ- Β τόμος. Για μετάβαση πατήστε ΕΔΩ .

❸ Βιβλίο Ηλεκτρικές Μηχανές. Για μετάβαση πατήστε ΕΔΩ .

(Copyright-Γιώργος Ασημάκης: Απαγορεύεται η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, η οικειοποίηση με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα, σύμφωνα με τους κείμενους νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας.)

Όλα τα βιβλία του συγγραφέα Γιώργου Ασημάκη μπορείτε να τα δείτε πατώντας ΕΔΩ ή ΕΔΩ.


Επισημαίνεται πως επιτρέπεται μόνο η ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ των κειμένων, με βασική προϋπόθεση να υπάρχει ακριβή και σαφή αναφορά στην πηγή (link). Τα κείμενα (φυλλάδια θεωρίας, σχήματα και λυμένες ασκήσεις, ερωτήσεις και σημειώσεις μαθημάτων κ.α.) υπόκεινται σε πνευματική ιδιοκτησία σύμφωνα με τους κείμενους νόμους και δεν επιτρέπεται με καθ' οποιοδήποτε τρόπο η φωτοαντιγραφή, αναπαραγωγή και οικειοποίηση τους (Copyright: Γιώργος Ασημάκης).